2013. szeptember 30., hétfő

Őszi lomtalanítás és káosz manó


A hétvégén a XI. kerületben lomtalanítás volt. A mi kerületünkben bezzeg nem volt és nem tudok róla, hogy terveznék a közeljövőben. Ezen elmerengtem. Mármint az összefüggésen az évszakok és a lomtalanítás között.
Nos, ez egyszerű. A káosz az energiánkat rabolja: keresünk, nem találunk; ránézünk, felzaklat; kapkodunk; kétségbeesünk; rohanunk; stresszelünk...

A téli időszakban az energiánk amúgy is fogy (rövidebbek a nappalok, kevesebb a vitaminforrás, hideg van). A káosz pedig, mint egy gonosz manó, amely folyamatosan lesben áll, ezt egyből kiszimatolja és persze amint megérzi eme gyengeségünket, egyből támad! Olyan hatásosan csap le ránk, hogy tél végére egyenesen eluralkodik rajtunk.

Van az a szófordulatunk, hogy "tavaszi nagytakarítás". Nem véletlenül van ez évezredek óta, hogy amikor ismét elkezdünk feltöltődni energiával, a belső megújulásunk szinte ösztönösen diktálja a külső rendet magunk körül.

Ám belegondoltunk abba, hogy mennyivel jobb lenne nekivágni az energiaszegény téli időszaknak úgy, hogy a káoszt eleve kitiltjuk környezetünkből és belső lelkivilágunkból? Szokták azt mondani, hogy "jaj, nincs energiám rendet rakni", miközben a káosz folyamatosan szívja el az energiánkat.

Ezért igenis jó ötletnek tartom az őszi lomtalanítást! Még tart az ősz, ezért buzgón és tudatosan folytatom a káoszmentesítést!

Hamarosan jön beszámoló a fejleményekről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése